Publicaties

Publicaties die betrekking hebben op onze branche en die via de Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer besteld kunnen worden.

Een aantal publicaties is alleen voor leden, maar er zijn ook publicaties voor andere geïnteresseerden, zoals branchegelieerde organisaties en opdrachtgevers.

Bij de publicaties is vermeld welke kosten (voor leden en niet-leden) in rekening worden gebracht (exclusief btw).

 

Uitvoerdersopleidingen
De oude uitvoerdersopleidingen zijn vervangen door een nieuwe Opleiding Uitvoerder Ondergrondse Infratechniek. Deze opleiding kent vier uitstroomrichtingen: gas, water, warmte en energiekabels. Voor deze nieuwe opleiding kunt u terecht bij KIWA Training (www.kiwatraining.nl) en de Stichting Wateropleidingen (www.wateropleidingen.nl).
Veilig werken met asbestcementbuizen (2010)
Dit 'rode boekje' is een handleiding voor veilig en volgens de regels werken met asbestcementbuizen. Het is vastgesteld door werkgevers en werknemers in de aannemerij en nutssector en maakt daarom deel uit van het formele arbobeleid.
€ 15
Leden € 10
A-blad kabel- en buizenleggen (1999)
Richtlijnen voor het verminderen van de lichamelijke belasting, de te gebruiken machines, materialen en werkmethoden.
€ 5,75
Leden gratis
Persoonlijk spiegellaslogboek
Logboek voor het bijhouden van het aantal spiegellassen ten bate van certificering.
€ 10
Leden € 5
Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven (CKB, januari 2014)
In dit document staan de regels die worden gesteld aan een CKB-certificaat. De CKB-regeling is het kwaliteitsysteem voor buizenleg- en kabellegbedrijven en aanvullend op VCA enISO 9001.
De regeling kunt u downloaden op www.ckb.nl.
Gratis
Flyer Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer (2017)
Deze flyer geeft in het kort weer wat de Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer doet, waarvoor u bij haar terecht kan en wat u van haar kan verwachten.
Gratis