Publicaties

Op deze pagina vindt u publicaties die betrekking hebben op onze branche en die via de Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer besteld kunnen worden. Een aantal van deze publicaties is alleen voor de leden. De meeste zijn echter ook bedoeld voor andere geïnteresseerden, zoals branchegelieerde organisaties en opdrachtgevers.

Bij de publicaties is vermeld welke kosten (voor leden en voor niet-leden) in rekening worden gebracht (exclusief btw).

 

Uitvoerdersopleiding
De oude uitvoerdersopleidingen zijn vervangen door een nieuwe Opleiding Uitvoerder Ondergrondse Infratechniek. Deze opleiding kent vier uitstroomrichtingen: gas, water, warmte en energiekabels. Voor deze nieuwe opleiding kunt u terecht bij KIWA Training ( www.kiwatraining.nl) en de Stichting Wateropleidingen (www.wateropleidingen.nl). De brochure kunt u hier downloaden.
Veilig werken met asbestcementbuizen (2010)
Dit ‘rode boekje’ is een handleiding voor veilig en volgens de regels werken met asbestcementbuizen. Het is vastgesteld door werkgevers en werknemers in de aannemerij en nutssector. Het maakt daarom deel uit van het formele arbo- beleid.
€ 15
Voor leden € 10
Loopbaanplanner (2012)
Deze informatiebrochure voor werknemer en werkgever schetst de loopbaanmogelijkheden binnen de branche v.d. Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer.
€ 5
Voor leden gratis
A-blad kabel- en buizenleggen (1999)
Richtlijnen voor het verminderen van de lichamelijke belasting, de te gebruiken machines, materialen en werkmethoden.
€ 5,75
Voor leden gratis
Voor leden graPersoonlijk spiegellaslogboek
Logboek voor het bijhouden van het aantal spiegellassen ten bate van certificering.is
€ 10
Voor leden € 5
Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven (CKB, oktober 2009)
In dit document staan de regels die worden gesteld aan een CKB - certificaat. De CKB is het kwaliteitssysteem voor buizenleg- en kabellegbedrijven en aanvullend op VCA en ISO 9001. Deze regeling is te downloaden bij CKB
gratis
Brochure Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer (2003)
Een informatiebrochure die in kort bestek aangeeft wat de Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer doet, waarvoor u bij haar terecht kan en wat u van haar kan verwachten.
gratis
Brochure CKB (2003)
Een informatiebrochure die de reikwijdte, de eisen en de procedure voor het verkrijgen (en behouden) van een kwaliteitscertificaat voor kabelinfrastructuur en buizenleggensamenvat.
gratis

De volgende publicaties zijn gratis en exclusief voor leden beschikbaar:

Personeelsplanner (2003)
Dit programma bepaalt op basis van door u ingevoerde gegevens welke gevolgen uw bedrijfsstrategie heeft voor het personeel(sbeleid). De handleiding en het programma zijn ook bij het beleidsdossier opleidingen te downloaden.
Succesvol ondernemen door samenwerken binnen de energie-, communicatie- en waterketen
Dit rapport geeft een beeld van de marktontwikkelingen bij netwerkbedrijven en wat dat betekent voor de Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer-branche.