Nieuws

Feiten en Cijfers graafwerkzaamheden 2018

12 april 2019

Graafschades: Naleefgedrag blijft achter bij verwachtingen

Uit de schaderapportages van de netbeheerders blijkt dat het absolute aantal graafschades fors is toegenomen. Relatief is er sprake van een lichte stijging. Dit ondanks inspanning van de sector om vermijdbare graafschades terug te dringen.


De handreiking CROW 500, die het zorgvuldige graafproces beschrijft, is nog onvoldoende geïmplementeerd. Agentschap Telecom intensiveert het gesprek met de sector om gezamenlijk deze trend definitief te keren.

 

De graafsector – verenigd in het Kabel en Leiding Overleg – weet dat het geduld van Agentschap Telecom groot, maar niet eindeloos is. De doelstelling van het KLO was haalbaar als er met gemeenschappelijke gedrevenheid was gewerkt aan de implementatie van de CROW 500. Dat is niet gebeurd. Er zijn kansen blijven liggen.


De infographic met de schadecijfers over 2018, vindt u hier.