Nieuws

Terugblik monteursdag 2019

15 februari 2019

De monteursdag van 1 februari leverde veel enthousiasme op!

 

De workshops over hoe om te gaan met bewoners en anderen confronteerde de deelnemers met hoe je eigen opstelling invloed heeft op bewoners.

Leerzame kost, net als de inleidingen over vitaliteit, explosieven in de ondergrond, blazen zetten in waterleidingen en bediening van de kabellier.

 

Er werd veel gelachen, bijvoorbeeld bij de demonstratie van het Exoskelet (een hulpmiddel om fysiek zwaar werk minder belastend te maken), maar ook bij de inleiding van Stedin over de gevolgen voor onze branche van het klimaatakkoord. 

 

Kort gezegd weten we voorlopig vooral dat er veel gaat gebeuren, maar nog niet precies wat. We zullen dus rekening moeten houden met alle scenario's; van full electric (en geen gas) tot zwaar inzetten op stadsverwarming.

 

Bij de inleiding van Stichting Blei over de opleiding Technicus Water was de betrokkenheid van de deelnemers groot. Er waren vragen over materiaalkeuzes, maar bijvoorbeeld ook over het waarom van strikte opleidingseisen naast persoonscertificatie, die in belangrijke mate hetzelfde wil borgen. 

 

Monteurs in onze branche zitten veel op de weg, daarom was er deze keer ook aandacht voor die kant van het werk middels de workshop Wijs in het Verkeer. Het winterweer dat hoort bij een monteursdag had overigens geen invloed op de opkomst. Er waren meer deelnemers dan de vorige keer!

 

Een overzichtsvid van de monteursdag: